مرگ مشکوک زن میانسال بعد از نوشیدن لیوان آبمیوه علت اختلال و قطع آب در برخی شهر‌های تهران چه بود؟ (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) آیا می‌دانید خیانت در امانت چه مجازاتی دارد؟ مصرف صبحانه چه تاثیری بر خلق‌وخو دارد؟ دستگیری اشتباهی برادر دوقلو به جای قاتل فراری! بخشش داماد قاتل به شرط با سواد شدن ۱۲ دختر دانش آموز کشف ۶۰۰ کیلوگرم آرد یارانه‌ای در یک فروشگاه لوازم قنادی (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) دانش‌آموزان استثنایی خراسان رضوی کلاس‌های اوقات فراغت موضوعی خواهند داشت جنایت هولناک در تهران به خاطر فیلم سیاه از نامادری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (چهارشنبه، ۱۶ خرداد ١۴٠٣) | تداوم گرما در استان تا اوایل هفته آینده اعمال‌قانون ۱۱۶۱ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۶۷ نفر در تصادفات رانندگی طی ۲۴ ساعت گذشته مصدوم شدند (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) تامین لوازم خانگی نو برای ۲۲۸ خانوار سیل‌زده خراسان‌رضوی قانون حذف کیسه‌های پلاستیکی رایگان از فروشگاه‌های زنجیره‌ای اجرا نمی‌شود؟ کرم ضد آفتاب با حداقل SPF ۳۰ می‌تواند محافظت پوست را تامین کند جنایت در دورهمی هم‌خدمتی‌ها | جوان بوکسور مشهدی کشته شد پیش‌بینی وقوع رگبار و رعدوبرق در نقاط مختلف کشور و وزش باد شدید در شرق ایران (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) تکمیل شناسنامه سلامت طب ایرانی در مراکز بهداشتی
سرخط خبرها

درمان حس سقوط در خواب

  • کد خبر: ۸۶۵۴۴
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۰
درمان حس سقوط در خواب
سقوط خوابگاهی یک حرکت یا تیک غیرارادی عضلانی است که معمولاً بیشتر هنگامی که یک فرد شروع به خواب می‌کند رخ می‌دهد و باعث بیداری ناگهانی فرد می‌شود که شبیه به حس سقوط است.

به گزارش شهرآرانیوز، شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در زمانی که به خواب می‌روید احساس می‌کنید که در حال افتادن از ارتفاع هستید و به صورت ناگهانی از خواب برمی‌خیزید. دلیل این امر چیست؟

تام استافورد، متخصص فیزیولوژی در این باره می‌گوید: هیچکس تاکنون دلیل اصلی وقوع این موضوع را کشف نکرده است. با این حال، من بر این باور این امر می‌تواند ناشی از عوارض جانبی یک نبرد پنهان برای کنترل مغز باشد که در طول شب و بین خواب و بیداری رخ می‌دهد.

دانشمندان این حالت را هیپنیک جرکس (Hypnic Jerks) یا حس سقوط حین خواب می‌نامند. سقوط خوابگاهی یک حرکت یا تیک غیرارادی عضلانی است که معمولاً بیشتر هنگامی که یک فرد شروع به خواب می‌کند رخ می‌دهد و باعث بیداری ناگهانی فرد می‌شود که شبیه به حس سقوط است.

هیپنیک جرکس در حقیقت کشش ناگهانی و ناخواسته ماهیچه است که با نام میوکلونوس یا انقباض ناگهانی ماهیچه‌ها شناخته می‌شود و سکسکه نیز در زیرگروه آن قرار می‌گیرد. گرچه هنوز دلیل بروز این حالت یک راز است، اما دانشمندان تئوری‌های مختلفی درباره دلیل بروز آن مطرح کرده‌اند.

برای مثال، یکی از تئوری‌ها مدعی است دلیل بروز این حالت ریشه در اجداد باستانی انسان و تکامل وی دارد. انسان‌های نخستین برای در امان ماندن از حیوانات دیگر، شب‌ها بر روی درختان می‌خوابیدند. هیپنیک جرکس یک رفلاکس باستانی است که باعث می‌شود فرد در زمان خواب هوشیاری خود را کسب کرده و مانع از سقوط وی از درخت شود.

با این وجود، تاکنون شواهد متقن علمی برای تایید این تئوری‌ها یافت نشده است. متخصصان می‌گویند حس سقوط حین خواب همراه با علائم دیگر مانند افزایش ضربان قلب، تند نفس کشیدن، تعریق و موارد دیگر مرتبط با شوک‌زدگی و حس افتادن خود را نشان می‌دهد.

با این حال، دانشمندان آمریکایی می‌گویند مطالعات حاکی از آن است که حس سقوط در خواب یک حالت بی خطر است و فرد نباید خیلی نگران سلامتی خود به دلیل این مشکل باشد. شواهد نشان می‌دهد مواردی همچون استرس، کمبود خواب، خستگی، و ورزش شدید می‌تواند خطر بروز این حالت را در خواب افزایش دهد.

خواب دیدن

همچنین مواد تحریک‌کننده مانند کافئین و نیکوتین که به ترتیب در قهوه و سیگار یافت می‌شود یکی از محرک‌های بروز حس سقوط در خواب می‌تواند باشد. اگر از جمله افرادی هستید که به طور دائمی از اضطراب و بی‌خوابی رنج می‌برید باید به یک روانشناس مراجعه کنید.

تقریباً در ۷۰ درصد افراد این مشکل ناشی از یک ترس بی‌زیان است و می‌توان آن را به‌راحتی درمان کرد. هر زمانی که شاهد بروز حس سقوط در خواب هستید نفس عمیق کشیده، خونسردی و آرامش خود را حفظ کرده و دوباره به خواب بروید.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->